Manresa ha viscut aquest cap de setmana una Fira de l'Aixada potent i amb novetats que han agradat als visitants. Prop de 600 persones han passat aquest cap de setmana pel Centre d'Interpretació de la Manresa Medieval del Carrer del Balç, una afluència de públic que només es va superar quan es va inaugurar l'agost passat, coincidint amb la celebració d'una nova edició de la Fira de l'Aixada. També ha estat ben acollida la cervesa de l'Aixada i s'ha confirmat la Seu com un potent reclam turístic.

L'encant del carrer del Balç

Aquest diumenge s'han registrat 322 visitants, un xifra força superior als 277 que hi va haver dissabte. En total, doncs, han estat 599 les persones que han assistit el cap de setmana a les visites teatralitzades al Carrer del Balç, que s'han posat en marxa coincidint amb la celebració de l'Aixada.

Com ja va passar dissabte, a mitja tarda ja s'havien venut totes les entrades disponibles i es demanava a la gent que ja no podia visitar el centre d'interpretació avui que tornessin a partir del proper cap de setmana.

La major part dels visitants prové de Manresa i de la comarca del Bages, encara que també n'arriben força de Barcelona i de ciutats del seu entorn metropolità.

1.200 ampolles de cervesa de l'Aixada

Les ampolles de 33 centilitres de la cervesa de l'Aixada van tenir una bona sortida al llarg les dues jornades de la fira, i van superar en acceptació el popular el vi que es va presentar en societat fa un parell d'anys. La producció de 1.200 unitats de la beguda creada per la casa Cerberus, d'Artés, va tenir una bona sortida a través de la venda a les parades de les entitats locals, i el producte es va afegir al pa i al vi en el catàleg de l'oferta gastronòmica autòctona del certamen.

Balanç positiu del nou itinerari

El bisbe de Vic sembla que ha trobat el seu camí. Almenys el qui a meitat del segle XIV va encrespar els ànims dels manresans per voler fer passar pels seus dominis una sèquia que els abastís de l'aigua del Llobregat. El prelat osonenc Galceran Sacosta reviu cada any a la Fira de l'Aixada, en un dels moments que desperten més expectació de la jornada, i el seu seguici s'atura al parc de la Seu per adreçar-se als concurrents i llançar-los a la cara la seva falta de fe. El recorregut estrenat ahir i que incloïa, com a principal novetat, l'ascens pel carrer Sant Miquel, es repetirà avui amb la benedicció de Sara Manzano, directora d'accions i espectacles itinerants. «És un itinerari que serveis i es podria repetir altres anys», va afirmar.

La Fira de l'Aixada va viure ahir la seva primera jornada amb un èxit de públic relatiu. Habituals del certamen comentaven que havia baixat l'afluència d'espectadors als carrers del casc antic de la ciutat. No obstant això, a l'hora punta de la tarda hi havia serioses dificultats per caminar per la plaça Major, la baixada de la Seu i, sobretot, el carrer Sant Miquel, on s'hi formaven taps de vianants.