Més de 250 persones es van concentrar ahir entre les 8 i les 9 del vespre a la plaça Major de Manresa per condemnar l´atac que va efectuar la nit de divendres un grup de neonazis davant de la sala Stroika, on s´havia de celebrar un concert antifeixista. L´agressió, amb barres de ferro, punys americans i bengales, va acabar amb tres joves manresans ferits, un dels quals, Albert M.G, de 16 anys, fa dos dies que està ingressat a la UCI del l´Hospital Universitari Mútua de Terrassa i, actualment, el seu pronòstic és reservat. Els altres dos ferits van ser atesos a l´hospital de Sant Joan de Déu i ja han estat donats d'alta.

Condemna de la sala Stroika

La sala Stroika de Manresa ha condemnat "energèticament" l'atac que va fer la nit de divendres un grup de neonazis davant de la sala, on s'havia de celebrar un concert antifeixista. L'entitat considera l'agressió un atac "feixista, organitzat i covard" i, en un comunicat, explica que alguns testimonis asseguren que els agressors eren entre deu i quinze persones "organitzades, amb la cara coberta i armades amb ferro, punys americans i bengales". Segons expliquen, l'atac va ser "brutal, organitzat i ràpid". L'agressió va acabar amb tres joves manresans ferits, un dels quals, Albert M. G., de 16 anys, continua ingressat a la UCI de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa amb pronòstic reservat.

Arran de l'agressió feixista, s'ha constituït la Plataforma Manresa Antifeixista amb la intenció de denunciar els fets ocorreguts i "contextualitzar-los en l'auge de l'extrema dreta". Segons Manresa Antifeixista, l'atac no és un fet puntual, sinó que "forma part d'unes pràctiques comunes entre grups d'ideologia nazi". En aquest sentit, destaquen que "no és casual que partits polítics com Plataforma per Catalunya tinguin membres acusats d'agressions similars".

La nova plataforma assegura que l'atac va ser una "agressió de caire feixista" i expliquen que el grup es va presentar "de forma organitzada amb una clara intenció de fer mal als assistents que hi pogués haver fora de la sala, sabent que serien pocs i desprevinguts". En aquest sentit, apunten que, per la gravetat de l'agressió, l'atac es pot considerar "pràcticament intent d'assassinat, donat que el tipus d'agressió i la gravetat de les ferides podrien haver estat mortals".