Maria Magdalena Gavarre (Manresa, 1970) estava satisfeta de l'oportunitat de poder muntar la seva parada en un nou mercat a la ciutat. En atendre aquest diari, maldava per arreplegar algunes peces de roba que voleiaven per culpa del vent del migdia.

On acostuma a vendre?

Cada dimarts sóc al mercat de la Font del Capellans. Tinc parada a la zona del bar Montcau.

Des de fa molt temps?

Uf!

Deu anys?

Quinze i tot.

I sempre ven roba per a nen?

Vaig a botigues que tanquen, i ara n'hi ha cada cop més, i els compro el gènere. A vegades hi ha roba per a nen, però altres cops poden ser sabates o mantes. Avui, aquí a la Balconada hi tinc roba.

És un bon dia, el diumenge, per muntar la parada?

I tant. Hi ha molta gent que treballa entre setmana i no pot acudir al mercat.

Però hi ha tradició?

A Catalunya hi ha diferents llocs on es fan mercats dominicals. Jo coneixia el del Calvet, però allà hi ha poques parades, és més fluixet. La iniciativa que han tingut a la Balconada em sembla que és una idea molt bona.

Està venent gaire?

Bé, no em puc queixar, vaig fent. L'ambient és bo, hi ha moltes parades.

Així, no se li fa estrany estar-se aquí de les 9 del matí a les 7 del vespre?

Bé, ens hi hem posat a les 7 del matí, calia ser-hi abans per tenir el lloc a punt. Com que encara no és un mercat fix, no hi ha un lloc atorgat a cadascun dels paradistes. De moment, ens han dit que hi tornarà a haver mercat el proper 6 de maig. Suposo que si es consolida s'acabarà establint un lloc per a tothom.

Dimarts a la Font i diumenge a la Balconada. També munta la parada en algun altre lloc?

No, no puc. Tinc cura del meu pare, que està en un centre de dia. I per a mi, poder-ho fer és un feina molt grata i satisfactòria.