L´equipament Ateneu Les Bases es posa en marxa aquest divendres, 1 de juny, amb l'obertura de la primera fase de l´edifici corresponent al centre esportiu, un espai que ocupa 3.000 m2 que està format per la piscina coberta, dues sales d´activitats dirigides, una sala de fitness, una sala de spinning, una zona de wellnees i de relax, i dos vestidors per a abonats.

Així es posarà en marxa la primera de les quatre fases previstes per a l'entrada en funcionament d´aquest equipament polivalen t de la zona nord de Manresa. La segona fase, corresponent al pavelló esportiu, sala d´actes i oficina jove és previst posar-la en marxa al juliol; la tercera fase, corresponent a la biblioteca, el centre cívic i l'espai per a la gent gran, a l´octubre; i la darrera fase, l´espai dedicat a l´EBASP i la ludoteca, durant l´any 2013.

Les 1.600 persones que ja han fet el pagament de la inscripció podran començar a gaudir dels serveis del centre esportiu. Més de 4.000 persones també han mostrat interès en rebre informació de les activitats previstes.

L´obertura parcial de l´equipament es produeix després d´un inici d´obres que va tenir lloc l´octubre del 2010. La Federació Catalana de Bàsquet, la Constructora Cots i Claret i la cooperativa Encís són els responsables de l´equipame nt mitjançant una cessió administrativa de l´Ajuntament de Manresa.

Tarifes entre 24 i 39 euros mensuals

L´horari d´obertura serà entre setmana de 6.30 a 23.00 h., dissabte de 7.30 a 20.30 h., i diumenge de 09.00 a 14.00 h. Les tarifes per als abonats oscil·laran entre els 24 €i els 39 € mensuals en funció de l´edat de l´abonat.

L´equip tècnic que dirigirà la part esportiva està format per 30 tècnics, els quals treballen des de fa mesos per oferir un programa de 115 activitats dirigides durant la setmana.

Un equipament integrat de serveis a les persones

L´Ateneu Les Bases és un espai cívic, cultural, esportiu i de serveis integrat en un sol edifici de 9.000 m2 de superfície útil i més de 20.200 m2 de superfície construïda d ividits en espais diferents:

€ Espais Esportius. Ocupen el 58% de l´espai total de l´equipament, amb 5.300 m2 de superfície útil formada per un pavelló poliesportiu amb tres pistes i un centre esportiu amb piscina coberta de 20 x 10 metres i 1,40 metres de profunditat; dues sales de d´activitat dirigida, una salta de fitness, una zona termal i de relax; vestuaris i serveis mèdics.

€ Espais cultural i cívics. Ocupen un 34% de l´equipament amb 3.000 m2 dedicats a biblioteca (1.400 m2), centre cívic i espai per a la gent gran (1.600 m2), sala d´actes i ludoteca.

€ Espais de serveis socials i atenció a l´usuari. Ocupen un 8% dels total de l´equipament, amb un total de 700 m2 distribuïts en diferents plantes destinats a equipament bàsic d´atenció social primària de la zona nord de la ciutat (EBASP Nord), cent re obert, Oficina Jove i atenció a l´usuari en general.