La imatge dels estands de la propera edició d'Ecoviure, que se celebrarà els propers 5, 6 i 7 d'octubre al Palau Firal de Manresa, serà radicalment diferent a les mostres anteriors.

La comissió organitzadora ha decidit donar un important gir amb un interiorisme firal que se centra en l'ús de la fusta, sense tractar i, que en format de palets, permetrà delimitar els espais expositius. La utilització d'una matèria primera com la fusta donarà més valor a una de les fires més rellevants de Catalunya relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat.

L'organització de la fira ha explicat que el Bages i el conjunt de comarques centrals, que compten amb importants masses forestals, treballen, aquests darrers anys, per recuperar el valor que tenia la fusta en generacions passades i que permetia netejar els boscos i reduir el perill d'incendis forestals. En aquest sentit, Fira de Manresa, intenta fer una aportació més a recuperar l'ús de la fusta, amb la compra a un proveïdor del territori d'un total de 450 palets de pi, amb unes dimensions d'1 metre d'ample per 2,2 d'alçada.

La utilització de palets com a elements firals es va provar a l'espai Degusta'm de la passada edició d'ExpoBages, el mes de maig. Organitzadors, expositors i visitants van valorar positivament la imatge que va generar la utilització de la fusta. Per això es preveu reutilitzar els palets en altres mostres firals.

Per altra banda, fins el divendres 21 de setembre, està obert a professionals el període per presentar-se als Premis a la Construcció Sostenibles, que enguany arriben a la seva desena edició com a part destacada d'aquesta fira de l'ecologia i la sostenibilitat que se celebra a Manresa.