L'Ajuntament de Manresa va presentar ahir el nou programa conjunt de propostes formatives per al nou curs. Són un centenar d'activitats educatives, culturals, esportives i de lleure molt diverses que es desenvoluparan en el període que va de setembre del 2012 a gener del 2013.

L'acte de presentació va anar a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; la regidora de Gent Gran i Joventut, Àuria Caus; la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós; i de Mònica Zabala, representant de l'Associació Coaching 7, una de les empreses que n'ofereix cursos de formació.

Es tracta d'activitats que van des de l'adquisició de nous coneixements o noves habilitats fins a la pràctica de l'esport i d'hàbits saludables, passant per altres actuacions més relacionades amb l'oci. Així, trobem les Aules de Cultura i els Tallers d'Art, el programa Manresa Fes Esport i Salut, els tallers de Formatic i l'oferta expressament adreçada als joves i a la gent gran. Com a novetat, en- guany s'ha editat un catàleg conjunt de totes aquestes propostes formatives que organitza l'Ajuntament de Manresa. S'han imprès 12.000 exemplars, que durant aquests dies seran distribuïts en diferents punts de la ciutat, bàsicament locals municipals i establiments comercials.

Aules de Cultura

Es tracta d'un programa transversal i de formació sociocultural, que permet endinsar-se en àmbits de coneixement i de pràctiques artístiques molt diverses i reforçar el volum del mateix teixit associatiu. Amb un clar component de reforç de la ciutadania activa i de desenvolupament cultural i comunitari, recull per a aquest quadrimestre un total de 50 propostes (30 Aules de Cultura i 20 Tallers d'Art), el 90 % de les quals procedeixen d'entitats ciutadanes.

Tallers de tecnologies

La dotzena edició del programa Formatic de tallers de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ofereix tallers adreçats a adults, que tenen l'objectiu d'estendre l'accés, fer perdre la por, explicar els avantatges i les potencialitats dels actuals sistemes de comunicació a tots els sectors de la població.

S'ofereixen un total de 30 tallers, repartits en 48 grups i que sumen un total de 576 places i 524 hores de formació. La inscripció de tallers TIC per al període octubre 2012 - gener 2013 va començar ahir mateix.

Fer salut

El programa d'activitats físiques de l'Ajuntament de Manresa per a aquest curs per al públic en general se centra bàsicament en la gimnàstica (de manteniment i dolça) i la natació, a banda del programa de caminades cardiosaludables Pas a pas fent salut, específicament adreçades a combatre el sedentarisme i a reduir els riscos en persones que tenen problemes cardiovasculars.

Joves i grans

Amb la nova imatge de ManresaJove arrenquen les noves activitats responent als objectius de donar eines per a l'emancipació juvenil, potenciar habilitats creatives, reforçar recursos formatius i promoure la participació. El programa Gent gran Manresa busca contribuir al manteniment de l'autonomia personal i de la salut mitjançant una oferta que fonamenta els hàbits saludables.

Tots els detalls sobre els diversos cursos i tallers es poden trobar a www.ajmanresa.cat.