El nombre de positius detectats en les proves d'alcoholèmia realitzades a la ciutat de Manresa ha baixat un 5,4% respecte l'any passat malgrat l'increment de l'11,7% del nombre de controls policials. Aquesta és una de les principals dades dels indicadors de la Policia Local durant el tercer trimestre del 2012. L'objectiu de l'informe és "reforçar la transparència de l'actuació policial i potenciar la proximitat amb la ciutadania ". Segons aquestes dades, durant el darrer any, s'han detectat 277 conductors que han consumit drogues o una quantitat d'alcohol no permesa. Pel que fa als accidents de trànsit, es manté la tendència a la baixa. En concret, s'han produït 105 accidents menys que l'any passat.

L'informe indica que durant el tercer trimestre de l'any 2012, els agents han realitzat 499 controls d'alcoholèmia a conductors, dels quals 39 han estat positius. Això representa el 7,8% del total.

Pel que fa als accidents de trànsit, hi ha hagut un 11,4% menys d'accidents que el tercer trimestre del 2011. Aquesta tendència a la baixa en els accidents es manté també en el conjunt de persones lesionades i en la gravetat que presenten. Concretament, el darrer trimestre hi ha hagut 76 persones lesionades, un 14,6% menys que el mateix trimestre de l'any passat.

La major activitat policial ha suposat també un 16% més d'actes aixecades per consum i tinença d'estupefaents a la via pública respecte de l'any 2011, amb un total de 196 actes aixecades que comporten un augment en el nombre d'imputats i detinguts del 8,5% en relació al setembre de 2011.