El comitè de personal de l'Ajuntament de Manresa ha fet pública la seva temença que l'ampliació de la jornada dues hores i mitja "servirà com a excusa per poder acomiadar més gent (avisem que ja s'està fent) i fer que la resta absorbeixi les seves tasques, amb l'augment d'hores treballades".

El comitè, presidit per Xavier Naval, explica que les remuneracions en el sector públic han estat, des de sempre, per sota de les remuneracions del sector privat. A part, des de fa molts anys, fins i tot en les últimes èpoques de bonança econòmica els sous es van incrementar per sota de l'IPC o simplement es van congelar.

Com a contrapartida, "els treballadors aconseguíem alguna compensació no econòmica". Es poden considerar, en aquest sentit, els dies d'assumptes propis i, fins i tot, l'horari de la majoria de funcionaris, concentrat de 8 del matí a 3 de la tarda.

El comitè afegeix que la crisi, com a la resta de treballadors del sector privat, "ens ha comportat

una rebaixa del sou. Ens hem queixat, com tothom, però ho hem acceptat. Ara s'hi afegeix la pèrdua de la paga extra de Nadal, que segurament es tornarà a repetir l'any que ve i ens haurem d'aguantar".

"Injusta i no justificable"

Però consideren que el que "no serveix com a mesura d'estalvi, per molt que es vulgui vestir així", són la resta de mesures que està prenent el govern central i que aplica l'Ajuntament de Manresa. Parlen de la rebaixa de dies personals i de vacances, que no comportarà un augment significatiu de la productivitat del sector públic. La rebaixa en les prestacions d'incapacitat temporal, tampoc.

Segons el seu punt de vista, per acabar de reblar el clau, s'hi afegeix el tema de l'horari. Treballar dues hores i mitja més la setmana, sense remuneració, no consideren que comporti un estalvi per a les

arques municipals. Una prova d'això seria que hi ha molts ajuntaments que no l'apliquen o ho fan buscant fórmules poc lesives per als treballadors.

Per això, no estan d'acord en l'aplicació d'aquesta mesura. "Per ser injusta i no justificable, perquè no comporta cap estalvi important, i perquè busca eliminar qualsevol rastre d'aquells anomenats privilegis que teníem els funcionaris, a canvi del nostre sou, i que sembla que molesten tant els nostres polítics", afirma el comitè de personal de l'Ajuntament.