El projecte de l'associació manresana SIENA, dedicada a la promoció de l'envelliment actiu i l'autonomia personal, ha estat finalista als Premis de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, convocats per la Comissió Europea. Concretament, SIENA ha estat escollida per representar l'Estat en la categoria d'Emprenedoria Social, imposant-se a les altres 35 candidatures presentades. El jurat estava composat per representants d'institucions europees i socis col·laboradors en l'organització de l'Any Europeu.

Aquest certamen, en què han participat els 27 estats de la Unió Europea, té com a objectiu distingir els projectes de diversa índole que promouen la sensibilització i la difusió sobre l'envelliment actiu. S'hi han presentat un total de 1.300 candidatures, i Espanya, amb un total de 122, ha estat el segon país que més n'ha rebut -només superada per Alemanya-. La cerimònia de lliurament dels premis es va celebrar el

passat 13 de novembre a Brusel·les, i van ser els representants francesos qui van guanyar, finalment, en la categoria d'Emprenedoria Social.

A la cloenda de l'Any Europeu Malgrat tot, components de l'equip de professionals de SIENA han recollit la seva distinció com a guanyadors de la fase de preselecció espanyola de mans de César Antón, director general de l'IMSERSO, i el secretari d'estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno. Va ser a l'acte de cloenda de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu a Espanya, que va tenir lloc el passat 21 de novembre a Saragossa.