Més de 300 establiments del nucli antic de Manresa s'han unit per primera vegada per donar un impuls comercial al centre històric de la ciutat durant la campanya de Nadal. Els comerciants han programat més d'una trentena d'activitats que es duran a terme des del 14 de desembre i fins al 5 de gener i que inclouen tallers per a infants, cantada de nadales i xarangues al carrer, entre altres. A més, han decidit deixar de banda la il·luminació tradicional dels carrers i han apostat per una nova proposta que no genera consum elèctric. Així, han acordat engalanar els carrers per temàtiques i amb material blanc i reciclable. Segons han explicat, afronten la campanya de Nadal amb optimisme.

Els comerciants del nucli antic de la capital del Bages han decidit unir-se per primera vegada i impulsar conjuntament la campanya de Nadal. Així, han programat una trentena d'activitats que es duran a terme al centre històric de la ciutat des del 14 de desembre i fins al 5 de gener. L'objectiu, segons el representant dels comerciants, Marc Borrós, és "impulsar el comerç en un moment en què costa tirar-lo endavant".

Per altra banda, els comerciants també han decidit deixar de banda la il·luminació tradicional dels carrers i han apostat per una nova forma de decoració. D'aquesta manera, han acordat engalanar-los per temàtiques i amb material blanc i reciclable. Segons Borrós, es va decidir canviar l'ornament dels carrers per una qüestió econòmica, ja que els comerciants assumeixen la totalitat del cost d'il·luminació, però també per aconseguir un casc antic "més atractiu".

Optimisme entre els comerciants

Borrós ha explicat que els comerciants del casc antic afrontem la campanya amb optimisme. Segons ha dit, l'arrencada ha estat "bona" i, de moment, "apunta bones maneres". El representant dels comerciants del Centre Històric ha recordat que el casc antic té el pes comercial més important de la ciutat i ha negat que la zona s'estigui degradant, tal com s'ha apuntat en els darrers mesos.

1.600 kg de caramels a la cavalcada de Reis d'Orient

La cavalcada de Reis de Manresa, que organitza l'Agrupació Cultural del Bages, comptarà amb la participació d'un miler de persones. En total, 22 carrosses -una més que l'any passat- formaran el seguici reial que tindrà lloc a partir de les sis de la tarda. La cavalcada seguirà el seu recorregut habitual amb sortida a la Muralla de Sant Francesc i arribada a la plaça Major. L'organització, que ha hagut de reduir el pressupost de l'any passat, preveu repartir uns 1.600 quilos de caramels.

Fanals solidaris per rebre els Reis d'Orient

La intenció de l'organització és que els ciutadans rebin Ses Majestats amb fanalets, i per això s'ha demanat la participació de la ciutadania. En aquest sentit, s'ha contactat amb les escoles per proposar que n'elaborin. A més, l'organització ha creat una campanya solidària anomenada 'Porta'ns una joguina o menjar i et regalarem un fanalet'. El lema de la cavalcada d'enguany és 'La Cavalcada dels Somnis'.