El periodista de TV3 i atleta Arcadi Alibés apadrina aquest any la quarta edició de les Jornades Esportives Solidàries dels Mossos d'Esquadra de Manresa, destinades a recaptar aliments, joguines i diners aquest desembre per a les persones sense recursos.

Les jornades van ser presentades ahir per l'intendent Joan Carles Escobar, que va explicar que tenen l'objectiu de "fomentar la cohesió en la pràctica de l'esport" i "col·laborar econòmicament" amb cinc entitats solidàries: la Fundació Rosa Oriol, Càritas, Creu Roja, el Banc de Sang i La Marató de TV3. Les activitats ja es van iniciar dijous passat amb un torneig de pàdel, que va recollir uns 800 euros. Demà al matí, hi haurà una sessió de gimnàs sobre tècniques de defensa policial oberta a tots els cossos. El 20 de desembre tindrà lloc l'acte més participatiu, un torneig de futbol sala a l'Ateneu les Bases on hi prendran part un centenar d'operatius policials. La darrera activitat serà el dia 21 al Congost, amb un partit de rugbi. Durant tots aquests actes, es recolliran joguines i aliments. Tothom qui ho vulgui, però, també en podrà portar a la mateixa comissaria de Manresa, que està oberta cada dia i que entregarà tot el material recollit el 4 de gener a les entitats col·laboradores. A més, el 17 de desembre, la mateixa comissaria acollirà un acapte de sang obert a tothom.

L'acte d'ahir, d'altra banda, va incloure l'entrega als Mossos d'un escut que havia format part de l'uniforme d'un mosso d'esquadra de Súria de l'època de la República, Mauro Sendra Casadesús. El seu nét, Marc Senda, va fer el lliurament. I, per últim, el Servei Històric dels Mossos, creat el maig passat, va fer una conferència sobre la història del cos, creat el 1719.