Manresa tindrà aquest any un sol emissari dels Reis d'Orient, de manera que el de Caixa Penedès de l'edifici de can Jorba i el de l'Agrupació Cultural del Bages no es faran la competència.

L'Ajuntament de Manresa ha arribat a un acord amb l'entitat d'estalvis perquè només hi hagi un patge a la ciutat. Serà el de l'Agrupació, que s'instal·larà a la plaça Major, a on a més a més s'hi podrà anar amb un trenet pagat per Caixa Penedès. Des del 2007 hi havia els dos emissaris reals a Manresa.

El príncep Assuan serà a la plaça Major per revitalitzar el nucli antic de la ciutat amb accions lúdiques com aquesta. "Amb el patge a can Jorba seria difícil fer el de la plaça Major", explicava el regidor de Cultura i Barris, Joan Calmet. Per aquest motiu, l'Ajuntament va obrir converses amb l'entitat d'estalvis perquè només n'hi hagués un.

Els últims dos anys l'Agrupació Cultural del Bages havia instal·lat l'emissari reial al pati del Kursaal, ja que a la plaça Major la gent no hi acabava d'arribar. Ara, les associacions de comerciants del centre històric, amb la col·laboració de l'Ajuntament, s'han agrupat per emparar el patge. Coincidint amb la seva estada a la plaça de l'Ajuntament s'hi organitzaran tallers, concerts, berenar, recollida de joguines i aliments i activitats de tota mena per acompanyar les famílies.

El patge arriba el dia 27

El patge s'instal·larà als porxos de l'Ajuntament del 27 de desembre al 4 de gener, de 2/4 de 6 de la tarda a les 8 del vespre. Durant tota aquesta estona a la plaça hi haurà il·lustradors infantils, tallers de teatre, cavallets musicals amb pedals, jocs de pintura, redacció de cartes als reis per millorar Manresa, rondallaires, màgia, tallers de tota mena i també música, a més a més dels capgrossos del Lluquet i el Rovelló.

Es tracta d'accions organitzades per associacions de botiguers i comerços del centre històric, que volen donar un impuls al comerç d'aquesta zona de la ciutat. Per aquest motiu, des del 14 de desembre fins al dia de Reis han programat diverses activitats "perquè la gent se senti acompanyada al centre històric, que enguany viurà un Nadal diferent", va assegurar el portaveu dels botiguers, Marc Borrós.

Els carrers d'Urgell, de la Mel, Jaume I, Born i plana de l'Om, carrer Nou, Vilanova, Alfons XII, Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, i el carrer del Carme, estrenaran una ambientació de Nadal nova sense consum elèctric, en format enramades i de color blanc. També oferiran activitats que van des de cantada de nadales, tallers per a infants o cercaviles musicals, a part de les activitats de la Fira de Santa Llúcia.

En total, més de 300 establiments s'han ajuntat per dur a terme aquestes accions en un intent de promoure el comerç del nucli històric, un "espai que creiem que no està tan degradat" com sembla, en opinió de Borrós.