La seguretat minera a Catalunya va ser un dels eixos de la primera Jornada Tècnica Minera organitzada per la Càtedra Iberpotash a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa.

En els darrers 7 anys els índexs de sinistralitat laboral s'han reduït a la meitat, segons va dir Manuel García Prieto, de la direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat. García va afirmar que en mineria a cel obert la incidència d'accidents laborals l'any 2011va ser la més baixa de tots els sectors econòmics de Catalunya.

A més a més de la de seguretat, també es va celebrar una conferència sobre la mineria a l'Egipte faraònic. La xerrada va ser impar-tida pel director general d'Operacions de l'empresa Iberpotash, Vicente Gutiérrez, que va parlar de la ubicació de les principals pedreres i mines a l'antic Egipte, dels diferents tipus de roques i produc-tes miners que utilitzaven per fer les seves construccions, així com els mètodes que empraven per extreure roques i els sistemes metal·lúrgics que feien servir.

La càtedra Iberpostah té la missió de difondre coneixements de la mineria i l'energia sostenible, i preveu celebrar dues jornades tècniques cada any.