La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages ha convocat una concentració demà, a les 6 de la tarda a la Plana de l'Om de Manresa, per denunciar el paper jugat per les entitats financeres en la dramàtica situació que pateixen les famílies que han perdut o estan a punt de perdre el sostre sota el qual viuen.

En la convocatòria es llegirà un comunicat i serà la primera etapa d'una jornada que continuarà a les 7 de la tarda al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa per defensar una moció per declarar Manresa municipi lliure de desnonaments i en defensa activa del dret a l'habitatge.

La defensa es farà fent ús del reglament de participació ciutadana. La moció de la plataforma antidesnonaments està articulada en una desena de punts que inclouen des que la policia local no intervingui en els desnonaments a articular un sistema de seguiment periòdic de la situació global de l'habitatge a Manresa, en especial dels processos d'execució hipotecària i desnonaments, sol·licitant als jutjats informació sobre els processos en curs.

Impost de plusvàlua

Un altre punt de la moció és decretar l'exempció del pagament de l'impost de plusvàlua (Impost sobre l'increment de valor de terrenys de naturalesa urbana) per a les persones afectades que pateixin la pèrdua del seu habitatge en subhasta i també per a aquelles que aconsegueixin la dació en pagament del deute.

L'equip de govern de CiU va fer públic ahir que presentarà al ple de demà una moció en aquest sentit. El govern municipal buscarà la fórmula per evitar que els afectats per problemes hipotecaris hagin de pagar l'impost de plusvàlua.

El text de la proposició assenyala que "la pèrdua de l'habitatge com a conseqüència de la impossibilitat de fer front al pagament de les quotes hipotecàries està sent una sagnant xacra que pot condemnar a l'exclusió social persones de la nostra ciutat".