Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa han votat aquest dijous al vespre a favor d'una moció presentada per la Plataforma d'Afectades per l'Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages en què declara el municipi "lliure de desnonaments". La plataforma ha lliurat a l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, un plec de signatures de la població a favor del document. Entre els punts del text, destaca la petició d'una reforma profunda de la llei hipotecària; la reclamació que els bancs cedeixin el seu parc d'habitatge buit pel lloguer social o la implantació de mesures que penalitzin l'ús antisocial dels habitatges. També s'ha acordat eximir els afectats per la hipoteca de l'impost de plusvàlua.

El grup municipal de la CUP ha presentat, a petició de la PAHC Bages, una moció al ple de l'Ajuntament de Manresa per declarar el municipi lliure de desnonaments. Un dels afectats, Antonio Delgado, ha estat l'encarregat de llegir la moció i exposar els motius que els han portat a presentar el text al ple. Delgado ha exposat que sol·liciten a les instàncies judicials que "paralitzin tots els desnonaments fins que entri en funcionament el nou marc legal" i que "hi hagi una reforma profunda de la llei hipotecària".

Tots els grups que conformen el ple de Manresa -CiU, PSC, ERC, PP, PxC i la CUP- han votat favorablement a la moció i han coincidit a destacar la difícil situació que pateixen les persones desnonades.

A més, el grup municipal de CiU ha presentat una proposició, que s'ha acabat integrant dins de la moció presentada per la CUP, en relació a l'alliberament del pagament de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (INVITU), també conegut com l'impost de plusvàlua, a les persones i famílies afectades per processos de desnonament o lliurament de l'habitatge com a dació en pagament de deutes. Aquest punt també ha estat aprovat per unanimitat.

Moció en defensa de les pensions

En el ple d'aquest dijous també s'ha presentat una moció conjunta dels grups d'ERC, CiU, PSC i la CUP en defensa de les pensions. Josefina Dordal, presidenta de la coordinadora de jubilats i pensionistes de Manresa ha estat l'encarregada de presentar la moció davant del ple i ha denunciat que el govern espanyol "retalli una cosa que insistentment va assegurar que no tocaria, les pensions". Segons ha exposat, el col·lectiu dels pensionistes pateix "un deteriorament de recursos" i "sovint ajuda a les seves famílies víctimes de l'atur o amb uns ingressos tant baixos que es troben en situació de pobresa". La moció ha rebut els vots a favor de tots els grups polítics a excepció del PP que s'ha abstingut.