"El meu fill petit, que és oient, em va demanar un dia quan li tocava a ell dur audiòfons com a la seva germana gran". Ho va narrar la logopeda Teresa Mas al públic que omplia de gom a gom l'auditori de la Plana de l'Om de Manresa per assistir al col·loqui sobre "Sordesa, educació i família", organitzat pel CREDA Catalunya Central, amb la col·laboració de Consultors d'audiologia-Akous, i l'Associació de pares i mares Comunica't.

Mas va explicar que el desig expressat pel seu fill petit de portar audiòfons com la germana gran denotava la normalitat amb què havia viscut aquesta situació i fins a quin punt distava de la percepció de l'estigma de la discapacitat que impera encara avui en massa llocs i de massa formes diferents. La pregunta del seu fill va contribuir a canviar "la nostra mirada", va dir Mas.

Al costat de Mas hi van intervenir Lídia Ricart (mestressa de casa i mare de dues nenes sordes), Sílvia Rodríguez (mestra), Marc Coromines (ambientòleg i pare d'un nen sord), Juan Carlos Calvo (director del Programa Infantil Phonak) i Rosa Clarena (periodista i germana d'una noia sorda), que va moderar el col·loqui.

Pedagogs de la taula -també n'hi van intervenir alguns que hi havia entre el públic- van afirmar que els companys de classe dels nens sords tenen una cura especial amb ells, com els mestres, que de vegades topa amb el desig dels alumnes de passar desapercebuts i fer-ho tot exactament com la resta.

El límit entre la protecció i la sobreprotecció va ser un aspecte abordat des de diferents perspectives pels pares i les mares, sempre posant en primer terme la felicitat dels nens i fent servir els suports professionals, de l'entorn i dintre de la mateixa família per fer una interpretació el més ajustada possible a les situacions particulars que es van presentant en el dia a dia.

Al final de l'acte, Esteve Comellas va fer una crida a participar en l'associació Comunica't, de familiars de nens amb dificultats de comunicació, i va donar pas a l'actuació del guitarrista Òscar Soriano.