La pressió de les plataformes d'afectats per la hipoteca en múltiples fronts, entre ells Manresa amb una concentració davant la seu del PP a les 5 de la tarda, va precedir un cop de timó in extremis dels populars, que, a 2/4 de 7 de la tarda, anunciaven per boca del portaveu del grup popular al Congrés, Alfonso Alonso, que votarien a favor de la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la dació en pagament i paralitzar els desnonaments (vegeu-ne més informació a la pàg. 20).

A les 5 de la tarda, però, el que havia manifestat públicament el PP era que donaria suport a la ILP a favor de les curses de braus i no a la secundada per 1.402.854 signatures (tres mil de les quals recollides a la comarca del Bages) per aturar els desnonaments. De fet, cal recordar que la presa en consideració de la ILP no suposa que s'aprovi, només que s'accepta discutir-la.

Amb la notícia recent que un matrimoni de jubilats s'havia suïcidat a Mallorca quan els anaven a desnonar, els ànims estaven calents entre la vintena d'activistes de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages. Fent-se seves les paraules d'Ada Colau, que va qualificar al Congrés de "criminal" un representant de la banca, els activistes concentrats a Manresa van cridar eslògans contra el PP i altres com "No s'entén, gent sense casa, cases sense gent", "Dació en pagament sí, toros no" i "La dació és la solució" mentre mostraven pancartes amb el lema "Stop als desnonaments" i feien sonar els xiulets. Els membres de la plataforma antidesnonaments es van concentrar primer a la Plana de l'Om i, després, davant la seu del PP del carrer Vilanova controlats discretament per la policia. Cada diumenge a les 7 de la tarda es troben a l'ateneu popular la Sèquia, amb entrada pel carrer d'Amigant.