La Plataforma per un Civisme Popular -integrada per l'Associació de Veïns de les Escodines, Acció Lila, Arran, CCOO, CUP, EuiA, ICV, Manresa Antifeixista, Somiatruites i Tots fem Bages- va reclamar ahir en roda de premsa que es retiri de l'ordenança de civisme les referències que hi hagi a la possibilitat de multar les persones que agafin aigua de les fonts públiques.

Ricard Sánchez, en nom de la plataforma, va explicar que després que es fes públic que l'Ajuntament havia multat per omplir garrafes de plàstic d'aigua s'havien originat un seguit de situacions absolutament indesitjables. Va assegurar que persones amb pocs recursos que agafen aigua de les fonts públiques se'n van a llocs més amagats per omplir les garrafes i "fins i tot veiem nens carregats amb garrafes perquè els pares els envien amb la confiança que a ells no els multaran". Sán-chez va advertir que el nombre de llars sense aigua corrent augmenta a la ciutat i va reclamar a l'equip de govern de CiU que vetlli per la seva situació d'una manera que no té res a veure amb imposar multes per fer servir les fonts.

En nom de la Plataforma, la CUP presenta una moció al ple municipal d'avui en què demana que s'elimini quatre apartats de l'ordenança de civisme "atès que l'aigua potable és un bé bàsic de primera necessitat, essencial per a la salut, l'alimentació, la prevenció de malalties, la higiene personal, la neteja domèstica i el bon desenvolupament de les persones en tots el àmbits". La moció denuncia la "indefensió" dels afectats.