S

om la Marta i l'Adrià, dos joves de 30 i de 31 anys establerts a Manresa. El 29 de desembre passat vam iniciar el que definim com "un viatge sense data de finalització". Consisteix en complir un dels nostres somnis: agafar les motxilles i recórrer món; sense presses, sense pressió i sense gaire planificació, deixant-nos portar per l'aventura i per la intuïció, adaptant-nos a noves situacions i decidint a cada moment què volem fer. És aquesta incertesa el motiu pel qual el nostre projecte tant pot durar tres mesos com tres anys.

No pretenem acumular a les nostres espatlles una llarga llista de països visitats a mode de trofeus. Busquem descobrir, gaudint amb paciència i amb el màxim de receptivitat possible, de diferents cultures i de nous paisatges naturals per a les nostres retines. I si el fet de viatjar no fos prou ambiciós, també cerquem dedicar temps a les nostres altres passions: aprendre, escriure, fotografiar i caminar.

Malgrat no tenir una ruta definida, vam decidir centrar el recorregut pel sud-est asiàtic i per Oceania. Com que el nostre gran repte és realitzar aquest viatge amb un pressupost molt ajustat (25 euros al dia entre tots dos) no podem pretendre recórrer llargues distàncies amb poc temps. El transport es podria convertir, sinó, en una partida massa important de la nostra economia.

Després de vendre la casa i el cotxe, tenint una excedència laboral, alguns estalvis i petits ingressos provinents d'alguna col·laboració, vam comprar el bitllet d'avió. Amb un garbuix de nervis a l'estómac i una pesada motxilla de quinze quilos cadascun, ens vam enlairar de Barcelona amb direcció al país dels somriures: Tailàndia. Amb aquest escrit iniciem una col·laboració periòdica amb Regió7.