Ana Mari García fa vint anys que viu a Manresa. Tenia un bar al barri de la Font dels Capellans que va haver de tancar per culpa de la crisi. Té a càrrec una filla de 15 anys, està lligada a una hipoteca de 150.000 euros (820 cada mes) i viu gràcies a una PIRMI de 423 euros. Va demanar que li fessin una dació en pagament del seu pis amb lloguer social i ahir, després d'un any marejant la perdiu, gràcies a la intervenció de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages (PAHC) la van escoltar i es van comprometre a proporcionar-li un interlocutor en 24 o 48 hores.

Regió7 va intentar parlar a la tarda amb el departament de comunicació de Caixa Penedès, entitat on al migdia va fer l'acció la PAHC, a l'oficina de la Font dels Capellans. No va ser possible tenir la seva versió perquè a aquella hora ja no treballaven.

García demana que, basant-se en el decret de Guindos, pugui quedar lliure del pagament de la hipoteca i, a banda, la deixin continuar vivint dos anys al pis pagant un lloguer social que en cap cas no haurà de ser superior al 30% dels ingressos que té, els esmentats 423 euros mensuals de la PIRMI.

Explica que va enviar la carta fent la petició al Banc Mare Nostrum de Madrid (societat que integra les caixes d'estalvis Caja Granada, Caixa Penedès, Sa Nostra i Caja Murcia) i ells li van respondre que anés a la seva oficina de Manresa. Allà, però, li deien que ho portaven a Madrid i així van anar passant un any, comenta. Finalment, va decidir adreçar-se a la PAHC. Ahir al migdia, una quarantena d'activistes de la plataforma la van acompanyar a l'oficina per fer pressió. El director la va rebre i va poder parlar des d'allà per telèfon amb el cap de zona de Vilafranca, que porta el tema de les hipoteques. Aquest es va comprometre amb ella, en 24 o 48 hores, a trucar-li i donar-li dia i hora per reunir-se a Manresa, on es desplaçarà, per tractar i analitzar el seu cas. García ha volgut agrair "el gran suport de la PAHC".

Ahir, a banda d'aquesta bona notícia -a l'espera que acabi d'arribar a bon port- la plataforma també en va rebre una altra. Olga Dalmau i David Guix, que van perdre la casa que havien comprat a Santpedor, van aconseguir que els condonessin el deute pendent.