Ricard Sánchez, coordinador d'EUiA al Bages, ha mostrat la seva preocupació pel "deliri" que mostra el PP i altres formacions dretanes com UPyD quan vinculen la plataforma d'afectats per la hipoteca i la seva portaveu, Ada Colau, a l'entorn d'ETA.

Segons Sánchez, la lectura correcta que cal fer de les declaracions del popular Esteban González Pons, de la delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, i de la líder d'UPyD, Rosa Díez , és que les elits econòmiques i polítiques comencen a mostrar la seva impotència "per trencar la solidaritat que la ciutadania expressa cap a les persones afectades per les hipoteques". I afegeix que darrere d'aquesta campanya de criminalització "no hi ha altre motiu que la defensa dels interessos de la banca i el sistema financer, relació malaltissa de malaurada actualitat que lliga poder polític i poder econòmic en entramats estructurals de corrupció i portes giratòries".

Sánchez creu que les plataformes d'afectats ja han mostrat la seva legitimitat per defensar drets que el poder polític vulnera.