A proposta d'ERC, l'Ajuntament de Manresa establirà un programa per posar en contacte propietaris de pisos buits que requereixen algunes millores per garantir la seva habitabilitat amb persones amb dificultats per accedir a un habitatge i que tenen coneixements suficients en el camp de la construcció o sectors vinculats.

L'acció ha estat batejada amb el nom de masoveria urbana i té per objecte ajudar tant als propietaris que disposen d'un habitatge per llogar, però que no es troba en bones condicions, com a famílies que no disposen de mitjans econòmics però sí coneixements i capacitat de treball per millorar un habitatge.

L'acord del ple municipal inclou la decisió de vincular aquest programa a l'empresa municipal Fòrum, que fa les funcions d'Oficina Local de l'Habitatge, perquè en faci els protocols, la difusió i el seguiment necessaris per a la seva posada en funcionament.

El republicà Joan Vinyes considera que en aquests moments de crisi econòmica és especialment important "fer servir l'enginy" i cercar formes de sumar esforços.

L'acord també té en compte que a Manresa hi ha una quantitat molt important d'habitatges desocupats perquè no tenen unes òptimes condicions d'habitabilitat a causa de l'envelliment i d'un manteniment insuficient. Al mateix temps, esmenta que els períodes llargs de desocupació provoquen un deteriorament creixent en els habitatges.