Avui se celebra la 8a Gimcana Matemàtica pel centre de Manresa, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages i els centres educatius de secundària participants de Manresa i comarca: Institut Lacetània, Institut Lluís de Peguera, Institut Pius Font i Quer, Institut Cal Gravat, Institut Guillem Catà, Escola Joviat i Escola Oms i de Prats de Manresa, Institut Moianès de Moià, Escola Diocesana de Navàs i SES Bages Sud de Castellbell i el Vilar.

L'activitat va adreçada a l'alumnat de 1r d'ESO. Hi participaran més de 700 alumnes, repartits en dos torns i dos itineraris, al llarg del matí (entre les 9 i 1/4 de 2) i aniran resolent, en grups de cinc, les diferents proves que se'ls han preparat. Els alumnes de quart d'ESO faran de monitors.

La gimcana començarà a la plaça Porxada i seguirà dos itineraris. Es passarà per la plaça Porxada, plaça Sant Domènec, carrer Sant Miquel, plaça Major, plaça dels Planters, plaça Europa i parc de la Seu. El segon itinerari passa per la plaça Porxada, plaça Sant Domènec, plaça Anselm Clavé, plaça Gispert, plaça Reforma, carrer Alfons XII i parc de la Seu.