La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Manresa oferirà microcrèdits de fins a 5.000 euros a negocis emprenedors ubicats a la ciutat. En concret, destinarà un total de 125.000 euros a finançar la creació de noves empreses i a modernitzar l'activitat econòmica de petits negocis. Els microcrèdits s'oferiran sense cap tipus d'interès i amb un termini de devolució de quatre anys. El nou pla d'ajuts exclou tots els negocis relacionats amb el sector immobiliari i financer. Gratacós ha explicat que l'Ajuntament analitzarà la viabilitat econòmica de cada projecte i ha afegit que els negocis establerts al centre històric tindran prioritat.

El nou pla de microcrèdits té per objectiu facilitar l'accés al finançament de projectes empresarials viables que impulsin la creació i la modernització d'empreses a Manresa. En aquest sentit, inclou dues línies d'ajuts. Una d'elles està destinada a les noves empreses que s'ubiquin a la ciutat. En aquest cas, els microcrèdits poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària.

La segona línia de microcrèdits està destinada a la modernització d'activitats econòmiques d'empreses amb una plantilla inferior als 50 treballadors o que el seu volum de negoci anual no superi els 10 MEUR. En aquest cas, es podran concedir microcrèdits per finançar inversions en adquisicions d'actius fixos, despeses de personal, materials, subministraments i col·laboracions externes. Els microcrèdits poden arribar al 50% del pressupost de la inversió inicial.

Aquest nou pla de microcrèdits és el resultat d'un acord pressupostari entre CiU i el grup municipal del PSC, pel qual els socialistes es van abstenir durant l'aprovació dels pressupostos del 2013 a canvi d'un dictamen que contemplés aquestes línies d'ajuts. Ara, es preveu que el nou pla s'aprovi en el proper ple de l'Ajuntament de Manresa que es té previst celebrar el 18 d'abril.

Prioritat pels negocis establerts al casc antic

La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, ha explicat que l'Ajuntament estudiarà la viabilitat econòmica de cada projecte que opti a la línia d'ajuts i ha afegit que tindran prioritat tots aquells negocis establerts al centre històric de la ciutat. D'altra banda, la regidora també ha anunciat que les empreses amb singularitat i marca pròpia tindran una millor puntuació. Els interessats en accedir a aquesta nova línia de microcrèdits hauran de presentar la seva proposta a l'Oficina d'Activitat Econòmica, ubicada als baixos de l'ajuntament manresà.