Les desventures d'un triangle amorós format per un mosso, una donzella enamorada i un cuireter ambiciós guiaran a partir d'ara els visitants del carrer del Balç de Manresa. A través d'un guió que ha escrit l'historiador Jordi Piñero, els nous personatges explicaran com era la ciutat al segle XIV. La peça s'estrenarà diumenge

A més a més de teatralitzar un viatge per la Manresa medieval, també explicaran els seus gremis, les mercaderies o els llibres de cavalleria. L'obra pretén captar nous visitants i aconseguir que aquelles persones que ja hagin visitat el carrer hi puguin tornar atretes pel nou espectacle.

La teatralització es va presentar ahir. Els nous personatges del carrer medieval de Manresa són Fructuosí, Agnès i Maurici Pallerols, igual que els patrons de la ciutat, sant Fruitós, santa Agnès i sant Maurici. Dos actors interpreten els nous personatges. Es tracta de Climent Ribera i Irene Mas, de la companyia teatral Qüestió de 4, que actuaran el segon diumenge de cada mes amb quatre funcions, una cada hora, a partir de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia. Segons el director de JG Esdeveniments, Josep Guardiola, "les visites teatralitzades que incorporen la nova representació seran dinàmiques i participatives".

Per la seva banda la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, explicava que la nova escenificació es basa "en un guió fresc i divertit, pensat per a tots els públics", on els personatges de la maqueta que es mostra al centre d'interpretació "cobren vida i ensenyen la ciutat del XIV".

L'autor de la peça teatral, Jordi Piñero, destacava al seu torn que la seva intenció era "crear una activitat lúdica i divertida, explicant la història de Manresa de forma popular". Per això, com si fos una novel·la de cavallers, hi ha un criat, un artesà i una donzella que formen un triangle amorós.

La visita tindrà una hora de durada incloent-hi el recorregut pel centre d'interpretació, amb una capacitat màxima de 25 persones. Té un preu de 7 euros la tarifa general i 6 la reduïda, mentre que els menors de 8 anys tenen l'entrada gratuïta.

El Centre d'Interpretació del carrer del Balç va rebre el 2012 més de 7.500 visites. La mitjana mensual és de 600 visitants, amb pics d'increment coincidint amb festes com la Fira de Santa Llúcia, Nadal o bé la Fira de l'Aixada.