Molta activitat i amb molt de públic. Així és com es va viure la novena edició de la Trobada de Dones que es va celebrar ahir a la tarda a la plaça de Sant Domènec de Manresa, fins al punt que la jornada es va allargar ben bé una hora més del que solia ser habitual en les darreres edicions.

La trobada, organitzada per l'Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de la Dona, incloïa un nombrós programa de tallers i actuacions a càrrec de divuit entitats, associacions i grups de dones, que aprofiten aquesta vetllada per donar a conèixer la seva activitat i sensibilitzar la població sobre qüestions vinculades amb la dona.

Com a mínim d'entre les darreres edicions, la d'ahir era la que tenia ua participació més elevada d'entitats i grups, i això no tan sols es va notar en el temps de durada de les activitats (començaven a les 5 i es van allargar fins als volts de les 9), sinó també en l'expectació i participació de la gent del carrer. La trobada va tenir un elevat poder de convocatòria ja de bon principi, si bé l'activitat es va anar intensificant a mesura que el sol deixava de tocar de ple al mig de la plaça.

El bon temps, i el fet que aquesta festa estigui plenament consolidada després de nou edicions, són dos factors que van contribuir a l'èxit d'ahir, explicava la tècnica del servei d'Informació i Atenció a la Dona de l'Ajuntament de Manresa, Carme Batista. "No és que hi hagi més entitats de dones, però fan molta activitat", afegia Batista, i això es visualitza en la trobada que s'organitza cada any amb una participació que va creixent edició rere edició.

La jornada d'ahir oferia un programa atractiu i variat, amb una desena de tallers, i mitja dotzena d'actuacions i activitats que es van anar desenvolupant al llarg de tota la tarda. Van tenir una especial concurrència el tai-txi, les danses mediterrànies, i les sevillanes, que fins i tot van tenir algunes incorporacions espontànies. L'Associació de Veïns del Poble Nou també va fer ballar la seva gegantona Violeta.

De moment, els bons resultats que està tenint aquesta Trobada de Dones no fa pensar en canvis de cara a les properes edicions immediates, ni en el format ni pel que fa a l'espai, "que és molt estratègic". Anys enrere la celebració de la trobada havia estat més llarga perquè fins i tot incloïa un dinar, "però es perdia l'essència de la festa", i per això, de moment, es vol mantenir tal com se celebra ara i sense grans canvis, explicava Carme Batista.