El pla especial urbanístic de protecció del patrimoni històric, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic i paisatgístic de Manresa ha estat reconegut amb un accèssit del 8è Premi Catalunya d'Urbanisme, convocat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) i que es lliurarà dilluns en el marc dels Premis Sant Jordi 2013 que promou l'Institut d'Estudis Catalans.

El jurat del premi ha decidit fer aquest reconeixement al pla de protecció del patrimoni manresà, elaborat per un equip dirigit per l'arquitecte Antoni Vilanova, "pel seu interès en la protecció del patrimoni, pel magnífic exercici de catalogació des d'una òptica oberta als elements no només de la ciutat sinó també del territori i del paisatge".

El guanyador del vuitè Premi Catalunya d'Urbanisme ha estat el projecte titulat Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal de Tortosa en el barri de Sant Jaume. A banda del de Manresa, s'ha endut un altre accèssit el Pla de millora urbana del centre històric de la Seu d'Urgell.

Els integrants del jurat d'aquest vuitè Premi Catalunya d'Urbanisme convocat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) són: Albert Cortina i Ramos, advocat i president del jurat; Josep A. Báguena Latorre, geògraf; els arquitectes Jordi Bellmunt i Chiva, Agàpit Borràs i Plana; Josep M. Vilanova i Claret i Robert Juvé i Morillo; i la biòloga Gisela Lorán i Benavent.