Les 812 signatures recollides en suport a la família Garcia-Comas, que fins ara gestionava el Quiosc del Quimet del Passeig i que ara n'ha perdut la concessió, ha fet reaccionar l'Ajuntament de Manresa. Ahir va entrar al registre del consistori un manifest de suport al Quiosc del Quimet amb les firmes.

En una nota que va fer pública ahir, l'Ajuntament remarca que el concurs es va obrir el mes de març passat seguint el que estableix la Llei de Contractes de l'Estat, que es van presentar dues ofertes per gestionar el Quimet i que es va triar la que era econòmicament superior, tal com determina la llei.

L'oferta que va fer la família Garcia-Comas, que fa 80 anys que gestiona el quiosc, va ser de 20.000 euros, mentre que la que es va endur finalment la concessió va presentar una oferta de 21.000 euros. Es tracta de la de Lluís Albà, de l'hostal restaurant del Turó de la Torre de Manresa.

L'Ajuntament assegura que la transparència i la legalitat en tots els procediments són els principis pels quals es regeix, també en aquest cas en particular.

Recorda, així mateix, que tant el Quiosc del Quimet com el Quiosc del Mig, el Canaletes i el bar Plaça van renunciar a la seva concessió, que era vigent fins al 2015, perquè van considerar que les condicions econòmiques eren molt dures. Per això es va obrir un nou concurs en el qual es va rebaixar el cànon que s'havia de pagar de 50.000 a 12.000 euros. El Quiosc del Mig i el Canaletes es van adjudicar a l'única empresa que va presentar ofertes, mentre que en el cas del Quiosc del Quimet hi va haver les dues esmentades. La decisió l'ha de ratificar ara la junta de govern en el moment en què els nous adjudicataris presentin tota la documentació.