L'Associació Argentina de Manresa ha enviat una carta al Sant Pare, el jesuïta argentí Jorge Mario Bergoglio, per convidar-lo a visitar Manresa. La missiva ha sortit aquesta mateixa setmana en direcció al Palau Apostòlic de Ciutat del Vaticà.

La carta és signada pel president de l'associació, Ángel Miguel Gianfrancesco. Els primers paràgrafs són per presentar-se. Expliquen que són un grup d'argentins que formen una associació que va néixer l'any 2002 després de l'anomenat corralito argentí, fet que va obligar molta gent a emigrar del país.

També remarquen que, a part de les activitats pròpies de l'entitat, fan funcions socials com col.laborar amb els més necessitats a través d'una fundació promoguda per la religiosa argentina sor Lucía.

"Ens atrevim a escriure'l" perquè "ens agradaria moltíssim que, si a la seva agenda hi ha anotada la possibilitat de visitar Barcelona, pogués conèixer la nostra ciutat de Manresa, ciutat mil·lenària que va acollir molt bé tots els argentins que hi vivim".

No hi falten referències a sant Ignasi. L'Associació Argentina de Manresa explica al Sant Pare que sant Ignasi va viure 11 mesos a Manresa, on va rebre la inspiració per escriure els seus exercicis espirituals, i on hi ha la Santa Cova.

La carta acaba desitjant al Papa Francesc que el seu "pontificat sigui el més fructífer possible per a tots els ciutadans que habitem aquest planeta".

Poc després que Jorge Mario Bergoglio fos escollit Sant Pare, l'Ajuntament també li va enviar una carta per convidar-lo a visitar Manresa, per la seva vinculació amb sant Ignasi.