L'Associació de Veïns de la Font dels Capellans està pendent que la Generalitat aprovi els seus pressupostos per tornar a posar en marxa el projecte Font Solidària, per ajudar les famílies més necessitades del barri i el seu entorn. La iniciativa, que ja s'ha dut a terme els anys 2009, 2011 i 2012, consisteix a lliurar vals per poder comprar aliments de primera necessitats a canvi d'assistir a tallers de formació o bé col·laborar de forma voluntària amb l'entitat veïnal.

L'any passat Font Solidària va poder atendre 314 famílies del barri, una mitjana de 40 la setmana, però la campanya es va haver d'interrompre perquè es van acabar els diners disponibles. En total es van repartir vals per valor de 27.000 euros aportats per la Fundació La Caixa, l'Agència Catalana d'Habitatge i l'Ajuntament de Manresa.

"Ara estem pendents que s'aprovin els pressupostos de la Generalitat" en els quals hi hauria d'haver una aportació per continuar el projecte, explica al president de l'associació de veïns, Josep Rueda. Durant la visita que el mes de novembre va fer al barri l'anterior conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, aquest es va comprometre a fer l'aportació a través de l'Agència Catalana de l'Habitatge. Va ser una de les reivindicacions que li va exposar l'associació a la trobada que va mantenir amb els representants dels veïns. Els president de l'associació assegura que recentment es va reunir amb el secretari de l'Agència, Carles Sala, "i ens va dir que el compromís es mantenia". Les aportacions de l'Ajuntament i les de la Fundació La Caixa ja estan assegurades, afirma. D'aquesta forma només faltaria la de la Generalitat.

"Si no és a l'estiu, jo penso que el setembre tornarem a engegar el projecte", opina Rueda. "El que no sé és quins recursos tindrem. Amb 20.000 o 25.000 euros en tindríem prou per ajudar durant uns mesos unes quantes famílies", perquè les necessitats hi continuen sent.

El projecte Font Solidària s'ha dut a terme en diverses ocasions a mesura que l'associació de veïns del barri tenia diners. Consisteix a repartir vals d'entre 40 i 58 euros, en funció del nombre de membres de cada família, que poden bescanviar per aliments de primera necessitat en un supermercat. A canvi han de participar en cursos de formació o bé col·laborar voluntàriament amb l'associació de veïns en activitats com la revista de l'entitat o les festes del barri.