El cuiner manresà Jordi Cruz ha estat distingit per l'Acadèmia Internacional de Gastronomia amb el guardó Xef del Futur 2013. L'Acadèmia va donar a conèixer ahir els premiats, que es van escollir a l'assemblea que va celebrar el mes de gener passat.

És l'únic representant de la cuina catalana i estatal guardonat aquest any. En anteriors edicions es va distingir Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, i Ramon Freixa, que té el seu restaurant a Madrid.

Juntament amb Cruz, els guardons s'han repartit entre cuiners de tot el món, entre els quals René Redzepi, del restaurant Noma de Copenhagen, considerat actualment el número u.

Cruz va començar el seu periple darrere els fogons a l'Estany Clar de Cercs i posteriorment va obrir L'Angle al complex Món Sant Benet, que pocs mesos després va aconseguir una estrella Michelin. A Barcelona gestiona l'ABaC, amb dues estrelles, i també el Ten's Tapas Restaurant, a la zona del Born. Actualment prepara un llibre i és jurat en un programa de televisió.

L'Acadèmia Internacional de la Gastronomia és una associació present a 22 països que es va crear fa 20 anys per protegir i promocionar la cultura gastronòmica.