L'Associació de Veïns de la Plaça Catalunya de Manresa convoca el seu vuitè concurs literari de narrativa (mínim 3 fulls DIN A4 i màxim 5, cos de lletra 12 i doble espai) i de poesia (màxim 80 versos). El tema és lliure i es pot participar a partir dels 16 anys. El termini acaba el 31 de maig. Cal enviar-los a pcatalunya@lasequia.cat. El veredicte es farà públic el 10 de juliol en un acte al Selves i Carner.

La junta local de Manresa de l'Associació Contra el Càncer ha començat el tradicional acapte per les botigues i comerços per tal d'obtenir fons per a la lluita contra la malaltia.

L'Assemblea Nacional de Catalunya ha decidit suspendre la patinada popular per la independència que s'havia de celebrar demà. Les previsions meteorològiques adverses han convençut l'ANC i els Rollers Bages de passar l'acte al cap de setmana següent. El punt de trobada serà el mateix, davant l'església de Crist Rei, i hi haurà un recorregut infantil i un per a adults, de 1o quilòmetres.

L'Associació Cultural Reagrupament Independentista i l'Associació d'Amics de les Homilies d'Organyà organitzen la taula rodona Les Homilies d'Organyà, testimoni escrit d'una llengua viva: el català parlat a la fi del segle XII, dimarts a les 8 a l'auditori de la Plana de l'Om, amb l'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol; Josep M. Benítez, jesuïta; Josep Mora, filòleg, i Andreu Rossinyol, filòleg.

Àlex Portales Lara i Daniel Marante Olid, de l'Escola d'Hoteleria Joviat, formen part dels aspirants a obtenir el premi Promeses de l'alta cuina de Le Cordon Bleu Madrid. Els guanyadors rebran una beca del 100% per estudiar un diploma o certificat de cuina o pastisseria. Amb aquests premis l'escola Le Cordon Bleu Madrid de la Universitat Francisco de Vitòria vol premiar el talent.