Els clients de les terrasses del Passeig de Pere III seran els nous protagonistes de la campanya contra el soroll nocturn de l'Ajuntament de Manresa. Coincidint amb el cap de setmana d'ExpoBages, que enguany es traslladarà del Palau Firal al centre de la ciutat, quatre mims demanaran als clients que respectin el descans dels veïns que viuen a la zona.

No és la primera vegada que el consistori duu a terme aquesta iniciativa, però sí que la duu a terme en aquesta zona de la ciutat. Després de reiterades queixes públiques dels veïns de Canonge Montanyà des que va entrar en funcionament la normativa que prohibia fumar a l'interior dels locals i que va empènyer els clients a l'exterior dels establiments, l'Ajuntament va fer una prova pilot el passat mes de desembre a la zona problemàtica. "La valoració va ser positiva pel que vam decidir repetir", explica la regidora de Participació ciutadana, Joventut i Gent gran, Àuria Caus.

Coincidint amb la representació del musical Grease a la ciutat, el passat 12 d'abril, els mims van tornar a sortir al carrer. A banda de Canonge Montanyà, van actuar a les portes de quatre locals d'oci nocturn més -La Peixera, Toni's, Espai Rubiralta i Igrega. "No és que en aquestes zones hi hagi més queixes que anys endarrere, però sí que són zones on existeix la problemàtica", justifica la regidora, tot assegurant que els propietaris dels establiments "hi han donat el seu vistiplau i estan d'acord amb que es dugui a terme la campanya".

Amb la intenció d'incidir en aquestes zones tradicionalment problemàtiques, a banda de les terrasses del Passeig el cap de setmana d'ExpoBages, el dia 25 de maig els mims també miraran de conscienciar els clients d'alguns dels bars que van en les dues primeres tandes de la campanya. Posteriorment, es farà una quarta acció, coincidint amb el festival social d'art i música electrònica a Manresa, el Manrusionica, el proper dia 28 de juny. La ruta que es durà a terme per aquella ocasió, però, encara no ha estat definida.

No és la solució definitiva

La regidora de Participació ciutadana, Joventut i Gent gran reconeix que la campanya de sensibilització, inclosa en la campanya Manresa amb Civisme, no eradicarà la problemàtica. "Servirà principalment per conscienciar, els resultats segurament no seran visibles fins al cap del temps", afegeix. Malgrat que després de cada tanda es fa una reunió per valorar l'actuació, encara no se sap si quan es completi les accions que ja estan previstes, el consistori seguirà amb aquesta tàctica.