El restaurant Aligué de Manresa rebrà demà, dijous, el reconeixement com a Millor restaurant català del 2012. El seu xef, Benvingut Aligué, rebrà de mans de la vicepresidenta de Govern de Catalunya, Joana Ortega, la distinció que atorga L'Associació Acadèmia Catalana de Gastronomia. L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda, al Palau de la Generalitat.

Els membres de l'Associació Acadèmia Catalana de Gastronomia han valorat tant la llarga trajectòria de qualitat del restaurant com el camí inequívoc que ha mantingut amb la recerca constant de la qualitat del producte i el compromís amb la cuina catalana.

El lliurament del premi arriba en un moment en què la cuina catalana torna a estar al capdamunt després que El Celler de Can Roca hagi estat nomenat millor restaurant del món. Benvingut Aligué assegura que el reconeixement mundial als germans Roca "ens beneficia a tots, als restaurants de Catalunya, a la zona de Girona, on els ha tocat la loteria, i a Catalunya en general". Aligué s'ha mostrat molt satisfet pel reconeixement ja que manté "una gran amistat amb Joan Roca". "Són una família molt senzilla, extraordinària, que saben d'on vénen i que han fet evolucionar la cuina", afegia.

La crisi econòmica ha afectat el sector de la restauració, i és per això que Aligué se sentia ahir doblement satisfet: "afalacs com aquest sempre van bé".

Benvingut Aligué s'ha mantingut fidel a la seva proposta, "hem evolucionat a partir de la cuina catalana" però "sempre hem volgut que seure al restaurant sigui una garantia de qualitat". "En un temps tan insegur, ser una seguretat deu estar bé?", s'interroga Aligué.

No ha cuinat per anar a buscar premis ni distincions, però "sempre he volgut tenir la primera fava o el primer pèsol i he fet una cuina d'arrel ben catalana", afirma.