Manresa oferirà el curs escolar 2013-2014 un total de 631 places a les llars d'infants públiques, 14 més que el curs anterior. Aquest augment s'explica per un canvi de grups a les escoles L'Estel i La Llum, on s'han substituït dues aules de P0 per una de P1 i una de P2, amb més nens. Pel que fa als preus, la quota mensual passa de 120 a 130 euros, i es manté la matrícula de 100 euros implantada aquest curs.

De les 631 places, 264 estaran ocupades pels infants que ja són al centre, i 367 places estaran disponibles per a les noves sol·licituds. D'aquestes, 47 corresponen al nivell de 0 a 1 any; 151 als infants d'1 a 2 anys; i 169 per al nivell de 2 a 3.

El regidor d'Ensenyament, Toni Llobet, ha explicat que el canvi de grups que permet guanyar 14 places pretén adequar la demanda a l'oferta i ha afegit que, tancada la preinscripció -del 6 al 17 de maig- es podrien tornar a modificar els grups en funció de la demanda real. Ha apuntat que l'objectiu és mantenir la gairebé plena ocupació de les llars d'infants municipals i incrementar el percentatge d'alumnes escolaritzats en la franja d'edat que va dels 0 als 3 anys. Amb tot, ha reconegut les dificultats per assolir ambdues fites per la complicada situació econòmica de moltes famílies i la davallada demogràfica dels darrers anys. En aquest sentit, ha explicat que per al curs 2013-2014 hi ha 1.799 nens de 0, 1 i 2 anys, 195 menys que el passat i 240 menys que fa dos.

La regidoria d'Ensenyament han enviat 1.535 cartes a les famílies que tenen infants de 0, 1 i 2 anys, nascuts entre l'1 de gener de 2011 i el 17 de maig de 2013, per informar-los de les dates del període d'inscripció i de petició de la cita prèvia; dels criteris generals i complementaris d'admissió de l'alumnat, així com les dades de totes les llars d'infants de la ciutat tant públiques com privades. Els tràmits es podran fer a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), a la cra. de Vic 16, de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h, i dimarts i dijous, de 16 a 18 h. La capital del Bages té vuit escoles bressol públiques. Cinc de municipals (L'Estel, La Lluna, Petit Príncep, La Llum i Bressolvent) i tres de la Generalitat (Picarol, L'Espurna i la Ginesta). A més, té nou llars d'infants privades (Ave Maria, El Sonall, Els Angelets, Fedac-Santa Rosa de Lima, Joviat, La Baldufa, La Salle, L'Espill i Vedruna de Manresa).

10 anys de L'Estel i La Lluna

Les llars d'infants municipals L'Estel i La Lluna fan 10 anys i estan preparant una festa que tindrà lloc el dissabte 1 de juny a partir de les 10 del matí al pati de l'escola Renaixença. L'acte inclourà tot un conjunt d'actuacions i estarà obert a totes les famílies. Uns dies abans de la festa, els dos centres exposaran una mostra de fotografies dedicades a totes les famílies que han passat per les dues escoles bressol. L'Estel i La Lluna van ser les dues primeres llars d'infants municipals de Manresa.