El Servei Territorial de Carreteres ha comunicat que aquest divendres a la tarda s´obrirà al trànsit de vehicles el ramal d´incorporació des de Manresa a la C-55 en direcció Barcelona. Des del 6 de maig passat aquesta sortida restava tancada a causa de les obres de millora de les condicions de visibilitat i construcció d´un carril d´acceleració més segur al nus de Sant Pau

Durant les darreres setmanes, com a itinerari alternatiu, es va senyalitzar el desviament de vehicles des del Passeig del Riu per la carretera C-1411b en direcció a la C-55. El Servei Territorial de Carreteres va prohibir els girs a la intersecció de la C-55 a la carretera C-1411b, excepte el ramal de sortida de la carretera C-1411b en direcció a Barcelona, i va recomanar als usuaris la utilització d´altres sortides de la ronda de la ciutat (C-55).

Les obres de millora van ser anunciades al gener

Les obres de millora a la C-55 van ser anunciades al mes de gener pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en la seva visita a Manresa. Aquesta actuació té com objectiu contribuir a la reducció de l´accidentalitat i inclou tasques com la redistribució de carrils, la millora d´incorporacions i sortides de la carretera i el reforç de la separació dels sentits de circulació.

El 22 de febrer passat, es van iniciar les obres a la rotonda d´entrada a Sant Pau, unes obres que consisteixen en el tancament físic de la rotonda per a regular la circulació de vehicles en sentit giratori i poder-ne millorar la canalització del trànsit de vehicles i els itineraris de vianants.

Globalment, les millores a l´entorn del nus de Sant Pau a Manresa abasten un longitud de 700 metres i un pressupost de 900.000 euros. En aquest punt, l´actuació té dos objectius principals: d´una banda, millorar la incorporació de la C-1411z i de l´altra, refor& ccedil;ar la separació entre els dos sentits de la circulació.