La presidenta de l'Associació de Veïns dels Comtals, Pepita Burgués, va presentar ahir a la tarda als Mossos d'Esquadra una denúncia pel desviament irregular de més de 12.000 euros de la caixa de l'ens veïnal cap a uns comptes desconeguts. Tal i com ja va publicar Regió7, el dia 30 de maig passat el president de la federació de barris, Enric Martí, va fer el mateix al jutjat. En aquest cas els diners desviats són més de 18.000 euros. Ambdues entitats tenien la mateixa tresorera: Teresa Torrabadella Damuns, sobre qui recau, ara per ara, tota la responsabilitat.

van dur la llibreta de l'entitat a la caixa on està oberta i ahir els van donar el veredicte, després de posar-la al dia. Feia tres anys, tants com Torrabadella va començar a exercir de tresorera, que no s'actualitzava. Quan va marxar l'antiga junta hi va deixar un saldo positiu de 15.000 euros. Actualment, al compte hi ha 40 euros. La primera transferència irregular (totes fetes per Internet) data del 15 de setembre del 2011 (Torrabadella va prendre el càrrec de tresorera el mes abans) i la darrera, del març d'aquest any.

La junta directiva de l'associació ha apartat Torrabadella del càrrec i li ha fet tornar les claus del local veïnal. La setmana vinent preveu organitzar una assemblea per decidir el futur de l'associació. D'altra banda, no es descarta que algun veí, a títol personal, tiri endavant una denúncia contra ella.