La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages ha preparat un dossier d'emergència per a aquelles persones a qui s'acaba el temps per denunciar les clàusules abusives de la seva hipoteca.

El dossier conté els documents que els afectats necessiten segons les diverses situacions a què es poden enfrontar quan es queden sense recursos per pagar la hipoteca i el banc posa en marxa el procés d'execució. Per consultar-lo es pot entrar a la web www.pahcbages.blogspot.com.es.

Els documents serveixen per presentar davant dels jutjats la petició de paralització del procés. Per a la plataforma antidesnonaments la llei hipotecària aprovada pel PP "es burla de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu de forma vergonyant".

La plataforma considera que és "cínic" que d'aquestes mesures se'n digui que reforcen la protecció de les persones que tenen deutes hipotecaris i, per altra banda, "se'ls doni només un mes de temps per tal que els milers de persones afectades demanin la paralització del seu procés d'execució hipotecària".

Critiquen que aquesta hagi estat la resposta del PP a la principal reivindicació de la Iniciativa Legislativa Polular per la dació en pagament retroactiva dels deutors hipotecaris que no puguin fer front a la seva hipoteca per raons alienes a la seva voluntat. Afirmen que el que hi ha sobre la taula és una clara vulneració dels drets de les persones a recórrer contra els abusos bancaris, que ha estat denunciada per juristes i advocats, ja que el que es fa és posar traves a la majoria dels afectats, que no tenen qui els defensi, perquè puguin actuar per paralitzar el seu procediment d'execució hipotecària.