Vint-i-cinc hores després, els membres de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) van abandonar, ahir al matí, l'oficina del BBVA de la carretera del Pont de Vilomara. Ho van fer després d'arribar a un principi d'acord per resoldre el cas d'en Badu, un jove que es troba sense llar al no poder fer front al pagament de la seva hipoteca.

Segons el pacte al qual van arribar ambdues parts, en els propers dies, l'entitat financera ha de fer efectiva la condonació del 97% del deute que l'afectat té amb el banc. Així, dels 116.000 euros pendents, quantitat que en un principi l'entitat havia rebaixat a 25.000, finalment l'afectat n'haurà de retornar 3.480. L'acord també contempla la inserció de l'afectat, a l'atur i sense cap font d'ingressos, en l'empresa de treball temporal del banc per trobar una feina i afrontar els pagaments pendents.

Tot i així, des de la PAHC prefereixen mostrar-se prudents, assegurant que es mantindran alerta que es compleixin els acords i, en cas que no es respectin, ja han anunciat noves mobilitzacions. Tot i els intents de Regió7 per parlar amb fonts de l'entitat financera per conèixer-ne la versió, aquestes han refusat fer declaracions.

Una nit sense aigua

Amb l'acord d'ahir a primera hora es va posar el punt i final a una acció que havia començat dimarts a les 10 del matí. Llavors, els activistes van entrar a l'oficina per tal de negociar la condonació del deute de l'afectat. Unes negociacions que es van allargar fins a les 9 del vespre quan, expliquen des de la PAHC, es va produir la última trucada per desencallar la situació.

Al no arribar a cap acord, els activistes van optar per no abandonar la sucursal en tota la nit. Una tancada que va conduir a certs moments de tensió quan, denuncien els activistes, l'entitat va tallar el subministrament d'aigua a l'oficina i no va permetre l'entrada de vitualles. Situació, però, que no va derivar en problemes majors.