La instància del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages queixant-se de l'horari de tancament de les terrasses ha fet efecte. A mitges. L'Ajuntament no li ha concedit el que demanava però sí que ha ampliat una mica (entre una i mitja hora) el marge de tancament. Només, però, en el cas dels establiments de restauració i quioscos situats al primer tram del Passeig.

Les terrasses, segons dicta l'ordenança, han de tancar a les 12 de la nit de diumenge a dijous; a la 1, les vigílies de festes, divendres i dissabtes, i a 2/4 de 2 aquests dies entre el 23 de juny i l'11 de setembre. Ara, va informar ahir l'Ajuntament, en el cas dels establiments de restauració i quioscos entre la Muralla i Crist Rei, del 26 de juliol a l'11 de setembre, de dijous a diumenge podran tancar a la 1 de la matinada (una hora més) i les vigílies de festes, divendres i dissabtes, a les 2 (mitja hora més).

L'Ajuntament ha aprovat l'ampliació dels horaris màxims de tancament de les terrasses mitjançant una resolució de l'alcalde, Valentí Junyent, que modifica l'article 13 de l'Ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses de restauració i el seu mobiliari a l'espai públic. Considera que dóna resposta "parcialment, així, a la petició d'ampliació d'horaris formulada oficialment pel Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages -que era més àmplia- després de comparar els horaris vigents i els que demanava el gremi, i valorar les diferents circumstàncies relacionades amb aquesta mesura, com ara l'afavoriment de l'activitat econòmica a la ciutat i les probables molèsties als veïns. A més a més, s'han analitzat els horaris de tancament de terrasses a les quatre capitals de província i a altres ciutats catalanes", informa.

Què volia el gremi?

La instància del gremi la va entrar el dijous 18 de juliol el seu president, Diego Sánchez. La gènesi cal anar-la a buscar en la renovació de la concessió dels quioscos del Passeig. L'Ajuntament ho va aprofitar per igualar-ne l'horari amb el de la resta de terrasses, basat en l'ordenança. De poder tancar a 2/4 de 3 de la matinada de dijous a diumenge, i a les 3, les vigílies de festes, dissabtes i diumenges, aquest estiu han passat a tancar entre una i dues hores i mitja més d'hora. Si bé al començament els amos de les concessions no hi van donar massa importància (vegeu Regió7 del 2 de juliol), quan va començar a fer bon temps se'ls van encendre les alarmes i es van queixar al gremi, que, a resultes d'això, va entrar la instància a l'Ajuntament. En el document criticava durament els horaris fixats per l'ordenança (que ja va criticar quan s'estava redactant), i demanava recuperar l'horari anterior en el cas dels quioscos i, en el cas de les terrasses vinculades a un local, poder tancar com el local. És a dir, entre 2/4 de 3 i les 3. La instància recriminava, amb relació a l'ordenança, que "és intervencionista i molt poc flexible", i "un perjudici econòmic molt greu per a tots els empresaris de la restauració de Manresa".