L´Ajuntament de Manresa, reunit en un Ple extraordinari, ha aprovat aquest dijous la revisió del pla d´ajust previst en el Reial Decret Llei 4/2012, de 24 de febrer, que es va aprovar pel Ple de la Corporació el dia 30 de març de 2012. L´esmentat pla determina les obligacions d´informació i els procediments necessaris per establir un mecanisme de finançament pel pagament als proveïdors de les entitats locals.

L´aprovació de la modificació del pla d´ajust -que va rebre els vots favorables de CiU, PP i Pxc i l´abstenció de PSC, ERC i CUP- va acompanyada de l´enviament al Ministeri d´Hisenda i Administracions Públiques de la relació de factures de proveïdors amb data anterior al 31 de maig pendents de pagament que compleixen les condicions exigides i que sumen 4.988.654,93 euros.

Si el Ministeri accepta la modificació del Pla d´ajust i la relaci& oacute; de proveïdors, l´Ajuntament rebrà un préstec de 2.770.900,28 euros de l´Estat per pagar a aquestes factures pendents, una quantitat que se sumarà a l´endeutament municipal. A manca de més concreció per part del Ministeri, el pla d´ajust contempla que aquest préstec serà a deu anys, amb dos de carència, i que tindrà un interès del 5,5%.

Els 2.217.754,65 euros restants que falten per cobrir els 4,9 milions d´euros els aportarà directament la Generalitat, a compte dels deutes que té pendent amb l´Ajuntament, amb els fons que el Govern català rebrà també per fer front al pagament de proveïdors.