Els veïns del barri de la Balconada alerten que la seva oposició a la creació de places d'aparcament de pagament al barri és definitiva. Quatre dies després que el consistori anunciés que atura temporalment el projecte per la seva oposició, l'associació veïnal va celebrar ahir una assemblea per conèixer la visió dels seus veïns. La seva postura va ser clara: no volen pagar per aparcar al seu barri.

La polèmica que ha suscitat el projecte municipal que preveia la creació de 91 places de zona blava i 233 de zona verda a la Balconada va fer que més de 200 persones assistissin ahir a la reunió. Només començar, el president veïnal, Joan Baeza, va indicar que "només volíem transmetre tranquil·litat i recalcar que el projecte està aturat". "Nosaltres, la junta, ens posicionem a favor del que vulgui el barri", va afegir.

Durant la intervenció dels veïns el no a l'aparcament de pagament es va reiterar una vegada i una altra. Alguns fins i tot van arribar a plantejar mobilitzacions en el supòsit que, a la llarga, el consistori acabi tirant pel dret malgrat la seva oposició. També es va anunciar que s'havia creat una plataforma contra el projecte i que ja superen les mil signatures. La intenció del col·lectiu és presentar-les en el ple del més vinent.

Els veïns, conscients que el problema d'estacionament al barri és una realitat i que, quan finalitzin els treballs d'ampliació de Sant Joan de Déu es veurà agreujat -el mateix hospital ha calculat un increment diari de 2.800 vehicles- instaven en l'assemblea d'ahir el consistori a buscar solucions. Algun va proposar la creació d'un aparcament gratuït al solar que hi ha davant de Sant Joan de Déu, o que el consistori negociï amb els propietaris de l'aparcament privat de l'hospital tarifes reduïdes per als veïns. També va sortir l'exemple de l'Hospital Universitari de Tarragona, Joan XXIII. Malgrat que la situació no és la mateixa -té un aparcament de concessió públic- els assistents van quedar sorpresos quan van saber que l'abonament costa al dia el mateix que una hora a Sant Joan de Déu. Entre les propostes veïnals també hi va haver la de senyalitzar correctament les places i no tolerar els comportaments incívics dels conductors que aparquen malament "per conèixer la capacitat real que hi ha al barri".

Paral·lelament, la junta veïnal també va anunciar que té intenció de reunir-se amb els presidents dels altres barris on estacionen els usuaris que van a Sant Joan de Déu -Sagrada Família, Escodines i Cal Gravat- per consensuar una postura conjunta.