La plataforma Tots Fem Bages ha engegat una nova campanya per lluitar contra la xenofòbia. Un llibre, inicialment en blanc, viatjarà durant els propers mesos per la comarca fins a ser omplert. L'objectiu és que deu persones -han previst quatre pàgines per a cadascun- utilitzin l'art per mostrar missatges contra el racisme.

Tots Fem Bages sap qui serà el primer que omplirà el llibre, anomenat sonda de paper perquè, com si es tractés d'una nau, és llançat. Desconeixen, però, les nou persones que el continuaran. "Un cop acaba la seva aportació, l'ha de passar a una persona que conegui i aquesta, a una altra, i així successivament", explica Ferran Cerdans, autor de la sonda. El recorregut del llibre, així com les aportacions que els destinataris aleatoris vagin realitzant, es podrà seguir a les pàgines web http://meipi.org/sondesdepaper i www.llibres-artesans.com/sondes.

Francesc Xavier Navarro, portaveu de la plataforma, explica que després de l'èxit de l'anterior campanya de l'entitat -on més de 800 persones es van fotografiar amb frases contra el racisme- volien seguir difonent un missatge per la igualtat. "Volem crear una xarxa de persones que comparteixen un mateix missatge que cal reforçar", comenta.

No és la primera sonda de paper que viatjarà pel Bages però sí que és la primera que tindrà els objectius de Tots Fem Bages com a eix principal. Des del 2012, Sardans ja n'ha completat quatre i en té una que encara està passant de mans en mans a Tòquio.