Els alcaldes de Lleida, Àngel Ros, i de Manresa, Valentí Junyent, han tornat a reivindicar una millora de la línia de ferrocarril Lleida-Manresa-Barcelona, tant en la vessant de persones com en la de mercaderies. Junyent ha fet aquest dimarts una visita oficial a l'Ajuntament de Lleida, trobada que ha servit per estrènyer llaços sobretot en els àmbits turístics, culturals i econòmics entre la capital del Bages i la capital del Segrià, que ja comparteixen el Camí Ignasià. L'alcalde de Manresa ha assegurat que el desdoblament de l'Eix Tranversal encara ha apropat encara més ambdues ciutats, lligams que "ara caldrà veure com es poden materialitzar".

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut aquest dimarts en visita institucional l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en una trobada que ha servit per estrènyer llaços entre ambdues ciutats, sobretot en els àmbits turístics, culturals i econòmics.

L'alcalde de Lleida ha explicat que Lleida i Manresa, dues ciutats de la Catalunya interior, estan unides per vincles històrics, turístics, econòmics i d'infraestructures i, per això, ha defensat la necessitat d'aprofundir "per trobar majors punts en comú servei per ajudar els ciutadans tant de Lleida com de Manresa". Ros també ha recordat que hi ha un nombre important de manresans que es desplacen a Lleida per agafar el TAV. Així mateix, Àngel Ros ha afirmat que a Lleida "valorem molt positivament l'alta velocitat, però Lleida també necessita un ferrocarril regional de proximitat com la línia de Manresa fins a Montsó, la línia de Balaguer i la Pobla i la de Tarragona".

Per la seva banda, Valentí Junyent ha assegurat que el desdoblament de l'Eix Transversal ha servit per apropar encara més les dues ciutats, i que "ara cal veure com aquests lligams es poden materialitzar".

Camí Ignasià

Un dels temes tractats durant la trobada ha estat el Camí Ignasià, que comparteixen Lleida i Manresa, i les etapes catalanes que comencen a Lleida i acaben a Manresa, passant per Verdú, la Panadella, Igualada, Montserrat i Manresa. El Camí Ignasià és un camí de peregrinació internacional que comença a la casa natal de Sant Ignasi al santuari de Loiola (Guipúscoa) i finalitza a la cova de Manresa.