La Fira d'Experimentació per a infants que organitzen anualment els alumnes d'Educació Infantil de la FUB ha tornat a ser un èxit. En la seva tercera edició, celebrada dissabte al Museu de la Tècnica de Manresa, més de 200 infants van poder gaudir de la vintena llarga de propostes que havien preparat els alumnes universitaris.

Després de dos anys dedicats exclusivament a la ciència, enguany, la gran novetat eren les matemàtiques. Així, per exemple, van poder passar una bona estona comptant les monedes d'un hipotètic tresor o construint torres amb figures geomètriques -amb les mateixes peces havien de fer la més alta i la més baixa possible variant la col·locació.

La ciència també va estar present a la fira. Entre les propostes també n'hi havia de vinculades amb el magnetisme. Per exemple, n'hi havia de pescar taps d'ampolla als quals s'havia col·locat un imant, o comprovar el magnetisme de diferents objectes col·locant-los en una diana imantada. Jugar amb el pes de diferents peces mitjançant balances; moure estris utilitzant la força del vent; endevinar objectes sense fer ús de la vista; comprovar la transparència de diferents tipus de materials; o dibuixar sobre diferents superfícies amb aigua, van ser altres activitats en les quals els més petits van poder participar.

Els tallers presents a la fira van ser treballs dissenyats pels alumnes de les assignatures de Didàctica de coneixement del medi i de Pràctica Matemàtica dels estudis d'Educació Infantil. L'objectiu era posar-los a prova en infants de 0 a 6 anys.