L'Ajuntament de Manresa ha senyalitzat l'itinerari circular del Collbaix, d'11,2 quilòmetres, amb 14 pals, 37 banderoles retolades i 22 fites informatives amb fletxes reflectores, identificades amb les inicials M1(de color grana). La inversió ha estat de 5.520 euros.

Es tracta del segon itinerari que forma part de l'Anella Verda. El primer amb senyalització vertical va ser el de la riera de Rajadell (M2, de color verd clar).

L'itinerari del Collbaix comença a la zona esportiva del Congost. Es pot fer en qualsevol dels dos sentits, bé fent la pujada al Collbaix per la banda de les tines i baixant per la del Solell o al revés, pujant per la banda del Solell i fent el descens per les tines, o fent pujada i baixada pel mateix lloc. La senyalització indica l'itinerari en ambdós sentits.

L'itinerari fet en el sentit contrari a les agulles del rellotge (pujant per les tines i baixant pel Solell), passa pel Congost, camí vell de Rajadell (travessant l'eix Transversal per un pont), pista que va a Cal Balcells de Dalt, GR-3, pujada forta cap al cim per les tines, baixada per l'altra banda del Solell, Cal Molí, bosc dels Balcells per tornar per la pista asfaltada del camí de Rajadell fins al Congost.

També s'ha col·locat una llosa de formigó per accedir al bosc del Balcells des del camí de Rajadell per salvar la cuneta existent. A les cruïlles principals de camins s'ha indicat Rajadell, Sant Joan de Vilatorrada, la riera de Rajadell o l'antic camí de Fonollosa.