Manresa ha programat un itinerari pels escenaris de la Guerra de Successió. Es tracta de la principal novetat de la programació turística a la ciutat pels propers mesos que ha presentat l´Oficina de Turisme de Manresa. La nova programació té també contempla alguns canvis per potenciar la visita "Esplendor Medieval a Manresa" i una nova versió de l´espectacle teatralitzat al Carrer del Balç titulat "Amos, criats i històries d´amor al Balç".

Les noves visites "Manresa ciutat cremada. 1713-1714", que començaran a programar-se a finals d´abril, seguiran un nou itinerari pels escenaris de la Guerra de Successió a Manresa. Aquesta proposta turística es programarà periòdicament els caps de setmana i podrà reservar-se per grups entre setmana. En aquests moments s´està treballant en la possibilitat de paquets de visita amb allotjament i amb dinar inclòs.

La programació turística presentarà també canvis a la visita guiada "Esplendor Medieval de Manresa" i que consistirà en la visita al Museu Comarcal de Manresa, la Seu i el Balç, incorporarà, al final de la visita, un tast del Dolç del Balç acompanyat amb el Licor de la Llum. Aquesta visit a es programarà el dia 1 de març (en el marc de les festes de la llum) i el 5 d´abril. La visita prevista pel dia 1 de març, a més, serà una visita especial ja que es coneixeran cinc peces estrella del Museu Comarcal de Manresa.

Una altra novetat programada és la visita teatralitzada al Carrer del Balç: "Amos, criats i històries d´amor al Balç", que s´adaptarà al públic familiar. Els dies 9 de febrer, 9 de març i 13 d´abril, els nens i nenes seràn una part important de la visita: mentre els pares visiten el centre d´Interpretació, els nens es disfressaran amb robes medievals i tindran un petit paper en la representació que comença un cop acaba la visita als audiovisuals del Carrer del Balç.

Es pot trobar informació ampliada de totes les activitats a la pàgina web de turisme: www. manresaturisme.cat

S´editen 2.000 fulletons amb la programació

L´Oficina de Turisme de Manresa ha editat 2.000 exemplar d´un fulletó desplegable amb la programació d´aquestes activitats turístiques a la ciutat durant els mesos de febrer, març i abril. L´edició d´aquesta agenda és una proposta sorgida de la taula de treball de turisme, formada pels gestors de patrimoni i els museus, representants del Gremi d´Hoteleria i de la UBIC, allotjaments, restauració, agències de viatges i empreses i entitats vinculades al turisme de la ciutat.

Els exemplars es trobaran disponibles a l´Oficina de Turisme, els equipaments turístics, punts d´informació, allotjament i restaurants i cafeteries del centre històric. A més, es distribuiran a les Oficines de turisme del Bages i de Barcelona, a les c iutats de l´Eix Transversal (Girona i Lleida) i també a les ciutats de l´Eix Diagonal (Igualada, Vilafranca i Vilanova). A banda, l´agenda es portarà a les dues fires a les que assistirà l´Oficina de Turisme durant el període que abarca la guia: la Fira de l´Aixada i el Saló Internacional de turisme al mes d´abril.

Participació dels agents de la ciutat

Els continguts de la guia són fruit de la col·laboració de l´Oficina de Turisme de Manresa amb els agents turístics públics i privats de la ciutat, tant pel que fa als continguts com pel que fa al suport mtijançant el patrocini amb anuncis publicitàris a la guia. La Taula de Treball de Turisme es va crear a finals de 2012 i durant tot el 2013 s´ha reunit periòdicament per coordinar la programació d´activitats i buscar sinèr gies i col·laboracions en matèria