Una funerària de Manresa va traslladar ahir al matí per error un cadàver al tanatori de Sallent pensant-se que era el d'un altre difunt, segons ha sabut Regió7 i ha pogut confirmar amb les diverses parts.

L'incident es va produir cap a les 11 del matí, quan la família del difunt Esteve Fainé havia de rebre el cadàver al tanatori sallentí, per tal d'habilitar-lo en una sala de vetlla. El cos que va rebre, però, pertanyia en realitat a un altre difunt, tot i que anava vestit amb la roba d'Esteve Fainé.

Funerària del Bages, responsable del servei, va demanar disculpes a la família i va explicar a aquest diari l'origen de l'error: a les instal·lacions de Manresa, tenia tres cadàvers per traslladar, dos dels quals homes de la mateixa edat d'aparença molt similar. Això va provocar una confusió en els treballadors, que van traslladar a Sallent el cadàver d'un home que no era Esteve Fainé.

Funerària del Bages va destacar que, en adonar-se dels fets, va poder resoldre l'error "en menys d'una hora", després de tornar el fèretre equivocat a Manresa, substituir-lo pel de Fainé, i traslladar-lo de nou a Sallent. La mateixa funerària va ressaltar que és un "error humà" que fins ara mai no havia patit, i s'ha compromès a què no es tornarà a repetir.