Manresa posa en funcionament aquest dimarts la seva primera àrea verda, que serà d'ús exclusiu pels residents del Barri Antic. Fins dissabte passat, només 14 veïns havien sol·licitat la targeta per aparcar segons va avançar Regió7. Avui ja són setze, segons ha confirmat el regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit, a l'ACN. Tot i així, la xifra continua sent baixa.

Bacardit defensa que l'àrea verda té com a objectiu "facilitar la vida als qui viuen al centre històric de la ciutat" i s'ha mostrat convençut que la xifra d'usuaris incrementarà un cop es posi en marxa. L'Ajuntament calcula que hi ha 120 vehicles amb dret a aparcar a les 23 places que s'han ubicat entre la plaça de la Reforma i la Plana de l'Om. L'import de l'acreditació és de 7,5 euros aquest 2014.

Les primeres 23 places d'àrea verda que tindrà Manresa s'han ubicat a la Plaça d'en Creus, al carrer de les Piques i a la baixada de Na Bastardes i podran ser utilitzades únicament per les persones residents a la zona. Així doncs, no hi podran estacionar mai forans que no siguin residents. En total, l'Ajuntament calcula que hi ha uns 120 vehicles amb dret a aparcar en l'àrea verda. Aquesta xifra s'ha extret tenint en compte els cotxes amb propietaris empadronats en els carrers afectats.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit, ha explicat a l'ACN que s'ha optat per la "fórmula més senzilla". Així, els veïns interessats a estacionar a la zona verda tindran una acreditació de 'vehicle resident' que s'haurà de col·locar a la part superior del parabrises del cotxe. La targeta tindrà una vigència de l'any en curs i l'import de l'acreditació per al 2014 serà de 7,5 euros. L'any 2015 costarà 15 euros i, a partir del 2016, l'import serà de 30 euros anuals. Només es podrà expedir una targeta per persona i per vehicle.

Bacardit ha explicat que la zona verda no té limitació horària i les persones residents hi podran aparcar les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any. Aquesta serà la primera àrea verda de Manresa, però l'ajuntament també havia anunciat la intenció d'implementar-ne als barris de les Escodines i la Balconada. De moment, però, la proposta ha quedat ajornada per l'oposició dels veïns en aquestes zones.

Satisfacció entre els veïns

Els veïns de la zona consultats per l'ACN s'han mostrat satisfets amb la iniciativa. Albert Galvany, que viu al nucli antic, ha assegurat que "trobar aparcament al barri és impossible" i creu que "és una bona idea per aconseguir que viure al nucli antic sigui més atractiu". De la seva banda, la Cristina Gimènez, que regenta un establiment al carrer de les Piques, creu que perquè funcioni "cal canviar la mentalitat manresana. En aquesta ciutat estem acostumats a aparcar al costat d'on anem a comprar". La joiera creu que la zona verda permetrà regular l'estacionament i evitar que hi hagi cotxes mal aparcats.