El sorteig per emparellar 12 artistes amb cellers de DO Pla de Bages ha donat aquest migdia el tret de sortida al VI_SUALS 2014. Els cellers apadrinaran dotze intervencions artístiques d´aquesta tercera edició de la mostra d´art i vi, que enguany té com a temàtica "La memòria de la vinya".

Els artistes han quedat emparellats amb cadascun dels cellers per fer les intervencions que s´exposaran a places cèntriques de Manresa -Sant Domènec, Plana de l´Om, Plaça Major, Plaça del Carme i Plaça Europa-, entre el dissabte 7 i el diumenge 15 de juny. L´objecte artístic d´aquest any no seran les bótes de vi com van ser-ho en l´edició passada sinó diferents instal·lacions al carrer.

L´acte del sorteig i presentació d´aquesta iniciativa han anat a càrrec del secretari del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez; de la presidenta de la Taula D´Arts Visuals (TAV), Roser Oduber; del secretari de la TAV, Gabriel Lemkow; i de la tècnica de Cultura de l´Ajuntament de Manresa, Maria Camp. Han assistir també a l´acte els artistes Eduard de Pobes, David Cid, Marc Antoni Malagarriga, Aurora Pérez i Marc Alberti.

Els membres de la Taula d´Arts Visuals (TAV), amb el vist-i-plau de la DO del Pla de Bages i l´Ajuntament de Manresa han estat els responsables de seleccionar els 12 projectes de l´edició d´enguany.

Llistat d´artistes seleccionats i cellers emparellats

- Mónica Campdepadrós (Instal·lació) - Celler Més que paraules

- David Cid / Vídeo (Instal·lació) - Mas Sant Iscle

- Eduard Fíguls (Instal·lació) - Celler Collbaix

- Aurora Perez (Instal·lació)- Celler Can Serra dels Exibis

- Marc Sellarès Cots (Instal·lació) - Celler Cooperatiu de Salelles

- Marc Antoni Malagarriga (Cal·ligrama gegant)- Caves Gisbert

- Primo Gabiano (Acció performativa) -Celler Jaume Grau Grau

- Josep Brunet i Pura Travé (Fotografia) -Oller del Mas

- Joan Antoni Closes i Gabriel Montes (Fotografia) - Celler Fargas-Fargas

- Jordi Benitez (Fotografia) -Celler Solergibert

- Guillem Tatjé Pintó (Vídeo) - Celler Abadal

- Marc Alberti Pradera (Vídeo) - Celler Cooperatiu d´Artés

Un programa que dóna continuïtat a la promoció de l´art i el vi

A banda d´aquestes instal·lacions, el projecte VI_SUALS, un any més, es complementa amb una programació que inclou diferents activitats com xerrades, tastos de vi, una exposició fotogràfica, projeccions d´audiovisuals i jornada de portes obertes als cellers. Entre les propostes del programa s´ha avançat la celebració d'una nova edició de l´activitat "tast de vins picapoll amb música i llum de lluna plena", una xerrada de l´historiador navarclí Llorenç Ferrer o una conferencia de Llorenç Villatoro a la Plana de l´Om.